2022. október 18., kedd

Sertés húsos káposztás lecsó (cigánylecsó)

 Hozzávalók:


  • sertés lapocka vagy comb

  • hagyma
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • olaj vagy zsír
  • fejes káposzta
  • törött bors
  • fűszerpaprika
  • cukor
  • darált pritamin paprika


Elkészítés:


Nagyon laktató nyári étel.


A sertés húst falatnyi darabokra vágjuk.



Kevés zsíron hagymát dinsztelünk, majd hozzáadjuk a húst is.



Sózzuk, borsozzuk.


Fűszerpaprikát és darált pritamin paprikát szórunk bele.


Fokhagyma is kerül bele.


Kevergetve sütjük a húst.


Kész házi lecsót teszünk bele.
Természetesen nyersen is hozzáadhatjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot.


Most kerül bele a fejes káposzta is.


Vágjuk csíkokra.


Beletesszük az ételbe.


Sózzuk és egy pici cukrot is szórunk rá.


Ezt a finom laktató ételt cigánylecsónak is nevezik.
Könnyen és gyorsan megfőzhető, nyáron bográcsban is elkészíthetjük.