Hozzávalók:
- csirke aprólék
- csirke/libazsír
- karfiol
- hagyma
- fokhagyma
- fűszerpaprika
- zöldpaprika
- kápia paprika
- paradicsom
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- ételízesítő
- petrezselyem zöld
- tejföl
- liszt
- só
- törött bors
Elkészítés:
A karfiolleves bármilyen módon elkészítve isteni fogás.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/karfiol-leves-2.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/10/karajcsontos-karfiolleves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/csirkés karfiol leves
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/06/kolbaszos-karfiolleves.html
Finom friss házi csirke aprólékból készítjük.
A megtisztított húst megmossuk.
Kevés csirkezsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Fűszerpaprikát teszünk bele, elkeverjük majd egy kevés vizet adunk hozzá, hogy a paprika ne égjen meg.
Sózzuk, borsozzuk és darált pritaminnal ízesítjük.Zöldpaprikát, paradicsomot, egy gerezd fokhagymát aprítunk.
Mehet bele egy kevés csípős paprika is.
A zöldségek egy részét az aprólékhoz adjuk.
Vízzel felöntjük és lefedve főzzük.
Sárgarépát, fehérrépát, zellert, valamint a paradicsom, zöldpaprika maradékát kisebb darabokra vágjuk.
A megpuhult húshoz adjuk a zöldséget és ételízesítőt is teszünk bele.
A karfiolt megtisztítjuk és megmossuk.Nem kell rózsáira szedni, mert úgy nagyon hamar szétfőne.
Ne főzzük túl puhára, finomabb, ha kissé még harapható a karfiol.
Kevés lisztet vízzel, majd tejföllel sűrűre keverünk és behabarjuk a levest.Most szórjuk meg apróra vágott friss petrezselyemmel.
Akkor jó, ha sűrű a levesünk.
Aki szereti tehet bele nokedlit vagy vajas galuskát.
Kellemesen lágy ízű így a karfiol.