2022. október 17., hétfő

Csirkés karfiol leves

 Hozzávalók:

  • csirke aprólék

  • csirke/libazsír
  • karfiol
  • hagyma
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • zöldpaprika
  • kápia paprika
  • paradicsom
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • ételízesítő
  • petrezselyem zöld
  • tejföl
  • liszt
  • törött bors


Elkészítés:

A karfiolleves bármilyen módon elkészítve isteni fogás.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/karfiol-leves-2.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/10/karajcsontos-karfiolleves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/csirkés karfiol leves

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/06/kolbaszos-karfiolleves.html


Finom friss házi csirke aprólékból készítjük.

A megtisztított húst megmossuk.


Kevés csirkezsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát.


Fűszerpaprikát teszünk bele, elkeverjük majd egy  kevés vizet adunk hozzá, hogy a paprika ne égjen meg.


Beletesszük a csirkét.


Sózzuk, borsozzuk és darált pritaminnal ízesítjük.


Zöldpaprikát, paradicsomot, egy gerezd fokhagymát aprítunk.


Mehet bele egy kevés csípős paprika is.


A zöldségek egy részét az aprólékhoz adjuk.


Vízzel felöntjük és lefedve főzzük.


Sárgarépát, fehérrépát, zellert, valamint a paradicsom, zöldpaprika maradékát kisebb darabokra vágjuk.




A megpuhult húshoz adjuk a zöldséget és ételízesítőt is teszünk bele.


Tovább főzzük a levest.


A karfiolt megtisztítjuk és megmossuk.


Feldaraboljuk.
Nem kell rózsáira szedni, mert úgy nagyon hamar szétfőne.


Ne főzzük túl puhára, finomabb, ha kissé még harapható a karfiol.


Kevés lisztet vízzel, majd tejföllel sűrűre keverünk és behabarjuk a levest.


Egyet forr és elkészült.
Most szórjuk meg apróra vágott friss petrezselyemmel.


Akkor jó, ha sűrű a levesünk.


Aki szereti tehet bele nokedlit vagy vajas galuskát.




Kellemesen lágy ízű így a karfiol.