Hozzávalók:
- pulyka comb
- hagyma
- fokhagyma
- olaj
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- citrom
- só
- színes bors
- szecsuani bors
- szegfűbors
- babérlevél
- boróka bogyó
- zellerszár
- petrezselyem
- ecet
- cukor
- mustár
- majoránna
- tejföl
- liszt
Elkészítés:
Sokféle vadast készíthetünk.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/01/sertes-sziv-vadas-martassal.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/02/nyelv-vadas-martassal.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/marhapofa-vadasan.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/10/vadas-marha.html
Ezúttal kicsontozott pulyka combból főzünk.
Gazdagon rajta hagyjuk a húst a csonton, amiből aztán finom levest főzhetünk.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/10/pulykagulyas-leves-virslivel.html
Kell bele hagyma, fokhagyma, sárgarépa, fehérrépa, zeller, zellerszár, petrezselyem, babérlevél, citrom, citromhéj, színes bors, szecsuáni bors, szegfűbors, borókabogyó.
Adjuk hozzá az ecetet.
A forró víz rögtön összekapja a hús felületét.
Fedjük le a fazekat és tegyük hideg helyre.
Hagyjuk pácolódni, akár 3-4 napig is.
Persze ha sietünk, akár már másnap is tovább készíthetjük.
Nyáron hideg páclével öntsük fel a húst.
A páclét szűrjük le, a zöldségeket tegyük félre és a leszűrt páclevet is őrizzük meg.
Egy serpenyőben olajon vagy zsíron pirítsuk körbe a húsokat, majd emeljük ki és tegyük félre.
Így nem ugrik össze a habarás, szép sima lesz a mártás.
Spagettivel vagy a klasszikus zsemlegombóccal kínáljuk.
A leírás hosszadalmasnak tűnik, de nem bonyolult és a végén rendkívül finom ételt kapunk.