Hozzávalók:
- sütőtök
- zsemle
- hagyma
- darált pritamin paprika
- olaj
- tojás
- só
- bors
- majoránna
- petrezselyem
- gomba
- csirke/kacsa/pulykamáj
Elkészítés:
Klasszikus töltelékkel töltöttem meg a sütőtököt és megsütöttem.
Isteni lett.
A zsemléket áztassuk be vízbe, majd jól nyomkodjuk ki.
A zsemlét krumplinyomóval könnyen áttörhetjük.
Sózzuk, darált pritamin paprikával és petrezselyemmel ízesítsük.
Kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és megpirítjuk a gombát, amíg a benne lévő víz el nem fő.
Ekkor kicsit megsózzuk, borsozzuk és majoránnát adunk hozzá.
A zsemléhez keverjük.
Általában ahány zsemle, annyi tojás kerül bele, de lehet kevesebbet is felhasználni.
A masszához keverjük.
Most megkóstoljuk, ha kell utána sózunk és még több apróra vágott petrezselymet teszünk bele.
Kiolajozott tepsibe fektetjük a meghámozott, elfelezett és kivájt sütőtököket.
A kimaradt tölteléket egy másik kiolajozott tepsibe simítjuk.
Máj darabkákkal kirakjuk a tetejét.
Sütőben 180 C fokon megsütjük a tölteléket és a tököket is.