2022. október 17., hétfő

Pulykagulyás leves virslivel

 Hozzávalók:


  • pulyka felső comb húsos csontja

  • hagyma
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zellerszár
  • őrölt kömény
  • törött bors
  • burgonya
  • virsli


Elkészítés:


Nagyon ízletes leves készült maradék húsos pulyka comb csont és virsli felhasználásával.

A csontról levágott húsból más ételt készítettem.


Kevés olajon apróra vágott hagymát dinsztelünk, fűszerpaprikát, törött borsot, őrölt köménymagot, kevés fokhagymát és sót teszünk bele. 


Ha a hús már majdnem megpuhult belekerül a karikára vágott sárgarépa, fehérrépa és a zeller.


kb. 10 perc múlva beletesszük a kockára felvágott burgonyát is.


Ha a krumpli megpuhult hozzáadjuk a felkarikázott virslit és két perc alatt készre főzzük.






Finom hamisgulyást kapunk így a maradék csont felhasználásával.