2022. november 20., vasárnap

Kínai brokkoli

 Hozzávalók:


  • brokkoli

  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • olívaolaj
  • szójaszósz
  • édes chili szósz




Elkészítés:


A brokkolit gyakran készítjük.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/04/narancsos-brokkoli-kinai-izesitessel.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/kinai-sult-zoldseg.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/citromos-brokkoli.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/majonezes-brokkoli.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/brokkoli-es-cukkini.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/parolt-cukkini-uborka-brokkoli.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/05/brokkoli-fozelek-tejmentes.html


Most egy gyorsan elkészíthető, egyszerű receptet ajánlok.

A megmosott brokkolit rózsáira szedjük.




Zöldpaprika és fokhagyma kerül ebbe az ételbe.


Olívaolajon felszeletelt fokhagymát hevítünk.
Hozzáadjuk a zöldpaprikát.


Kevés világos szójaszószt és édes chiliszószt teszünk bele.


Összeforraljuk az alapot majd beletesszük a brokkolit is.



Erős tűzön kevergetve kb. 3 percig sütjük.
Semmiféleképpen ne puhítsuk túl a brokkolit, akkor jó, ha roppan.


Kóstoljuk meg, hogy kell-e bele még só, mivel a szójaszósz magában is elég sós.