2022. november 6., vasárnap

Paradicsomos szárzeller

 Hozzávalók:


  • szárzeller

  • olívaolaj
  • hagyma
  • sűrített paradicsom
  • sárgarépa
  • gumós zeller
  • gyömbér
  • koktél paradicsom
  • cukor


Elkészítés:


A fehérítő zellert önálló fogásként is elkészíthetjük.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/paradicsomos-szarzeller.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/sajtos-paradicsomos-szarzeller.html?m=0

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/02/lecsos-zellerszar.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/kelbimbo-es-feherito-zeller-mikroban.html


A jól megmosott zellert szálakra szedjük.



A külső oldalon hosszában rostok futnak, amelyeket késsel lehúzhatunk.


Ugyanaz az eljárás, mint a rebarbara esetén is.

 

Az olajon szálasra vágott hagymát hevítünk.



Gumós zellert és sárgarépát is teszünk bele.



Kevergetve tovább sütjük a zöldségeket.


Kápia paprika adja meg az étel csodás színét.



A raguhoz adjuk.
Megsózzuk az ételt.



Belekerül a szárzeller is.



Paradicsomlével vagy vízzel hígított paradicsompürével felöntjük.



Friss gyömbért és koktél paradicsomot adunk hozzá.



Pár perc alatt összefőzzük a zöldségeket.
Ne főzzük túl.


Pici cukorral kiegyensúlyozzuk a paradicsom savasságát.


Isteni köret sültek mellé.