2023. január 8., vasárnap

Egyben sült sertéscomb

Hozzávalók:


  • sertéscomb 

  • zsír
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zöldhagyma
  • paradicsom
  • pritaminpaprika
  • bors
  • füstölt sonka/szalonna


Elkészítés:


Mindenfajta húsból lehet egyben sültet készíteni.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/07/rozmaringos-egybensult-borjucomb.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/fokhagymas-karaj.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/egeszben-sult-marha-belszin.html


Most egy szép darab sertés combot készítünk el. 


Zsírban fogjuk megsütni, amit ízesítünk hagymával, fokhagymával, pritaminpaprikával, paradicsommal, zöldhagymával és természetesen sóval, borssal is.


Mindez a sok finomság a sütés végére egy semmihez sem hasonlítható finom fűszeres zsírt eredményez majd, amit kenyérre kenve élvezhetünk.


Egy tepsit gazdagon kikenünk jóféle sertés zsírral.
Apróra darabolt hagymát, fokhagymát és újhagyma zöldjét szórunk bele.
Apróra vágott paradicsom és pritaminpaprika darabokkal is gazdagítjuk az alapot. 



A szép darab húst körben megsózzuk és frissen őrölt borssal bedörzsöljük.


Sok-sok fokhagymát vágunk fel hosszúkás alakúra.


Sűrűn megtűzdeljük vele a combot.


A húst a zöldséges alapra tesszük és vastagon megkenjük zsírral.


Ha van otthon házi sonka vagy jó húsos füstölt szalonna, akkor vékony szeletekkel beborítjuk a húst.


Természetesen bármilyen más szalonna is megfelel.


A tepsibe öntünk egy fél pohárka vizet, lefedjük és 180 C fokos sütőben készre sütjük a pecsenyét.


Ne féljünk a viszonylag sok zsírtól, mert a húsunk nem lesz zsíros.
Kisül belőle is a zsír, de a hús nem szárad ki, szaftos marad.


Ellenben a zamatos zsír a tepsi alján elképesztő finom lesz, ha kenyérre kenve kínáljuk.


A legfinomabb szendvicset készíthetjük, ha a megkent zsíros kenyérre egy szelet sült húst rakunk.

A sültet bármilyen körettel hidegen vagy melegen kínálhatjuk.