Hozzávalók:
- fejtős bab
- csontos pulyka felsőcomb
- füstölt kolbász
- debreceni kolbász
- hagyma
- fokhagyma
- cseresznyepaprika
- fűszerpaprika
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller gumó
- zeller szár
- zöldpaprika
- paradicsom
- darált pritaminpaprika
- só
- törött bors
- ételízesítő
Elkészítés:
A bablevest minden formájában szeretjük.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/09/fejtos-bableves.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/fejtos-bableves-csulokkel.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/11/fejtos-bableves-kacsa-farhattal.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/01/paradicsomos-habart-bableves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/csulkos-kormos-bableves.html
Ezúttal pulyka felsőcombból készítettük.
Később a bőrt eltávolítjuk.
Megsózzuk és törött borssal fűszerezzük.
Csendesen főzzük.
Nagyon jó ízt ad az ételnek.
Fejtős babot teszünk bele.
Ha fagyasztott, akkor nem kell kiengedni, fagyottan menjen a levesbe.
Tegyünk bele fűszerpaprikát is, legyen szép a színe.