Hozzávalók:
- csirkeszárny
- birsalma
- só
- fehér bors
- őrölt fahéj
- csirkezsír/libazsír/olaj
Elkészítés:
Egyszerű és különösen zamatos ez a fogás.
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és jól lemossuk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egyszerű és különösen zamatos ez a fogás.
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és jól lemossuk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sárgaborsóból általában főzeléket készítünk.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/sargaborso-fozelek.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/sargaborso-rizzsel-indiai-modon.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/sargaborso-fozelek.html
Most egy tartalmas levest hoztam.
A borsót este több vízben átöblítjük, hogy a fehér habot eltávolítsuk belőle.
Majd annyi vízzel, amennyi jól ellepi beáztatjuk másnapig.
Külön elkészítjük a petrezselymes nokedlit.
A szokásos liszt, tojás, só, víz elegyéből tésztát keverünk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Jóízű húsétel készülhet a kacsaszárnyból.
Hozzávalók:
A gombóchoz:
Elkészítés:
Laktató leveske krumpligombóccal.
A pulyka felső combot falatnyi darabokra vágjuk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Gyorsan összedobható ez a finom laktató tészta.
Kevés zsíron a szalonnát és a kétféle hagymát megpirítjuk.