Hozzávalók:
- sárgaborsó
- hagyma
- füstölt szalonna
- olaj
- fokhagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- paradicsom
- zöldpaprika
- fűszerpaprika
- liszt
- tojás
- petrezselyem
- só
- virsli
Elkészítés:
A sárgaborsóból általában főzeléket készítünk.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/sargaborso-fozelek.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/sargaborso-rizzsel-indiai-modon.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/sargaborso-fozelek.html
Most egy tartalmas levest hoztam.
A borsót este több vízben átöblítjük, hogy a fehér habot eltávolítsuk belőle.
Majd annyi vízzel, amennyi jól ellepi beáztatjuk másnapig.
Előkészítjük a zöldségeket, a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, fehérrépát, zöldpaprikát és a paradicsomot.
Egy kanálka fűszerpaprika is kerül bele.
Kb. 15 perc párolás után beletesszük a leszűrt sárgaborsót.
Egy-két perc alatt belefőzzük a levesbe.
Külön elkészítjük a petrezselymes nokedlit.
A szokásos liszt, tojás, só, víz elegyéből tésztát keverünk.