Hozzávalók:
- füstölt szalonna
- zsír
- lila hagyma
- vöröshagyma
- fokhagyma
- színes paprika
- kápia és pritamin paprika
- paradicsom
- sárgarépa
- főzőtök
- petrezselyem
- só
- liszt
- tojás
Elkészítés:
Szeretjük a lecsós egyszerű ételeket.
Hasonlóan készülnek az alábbiak is.
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/lecsos-tarhonya.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/lecsos-zoldbab-nokedlivel.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/02/lecsos-zellerszar.html
Ezúttal főzőtökös lecsó készült nokedlivel feljavítva.
Füstölt szalonna megy az alapba. Legyen benne húsos, kolozsvári-féle szalonna is.
- Kevés zsíron kisütjük a szalonnát.
- Tovább sütjük.
- Sárgarépát is teszünk bele.
Nemcsak finom édes, de gyönyörű színt ad az ételnek.
Meghámozzuk és felkockázzuk a zsenge főzőtököt.
Pár perc alatt készre főzzük.
A lisztet összekeverjük a sóval, tojással.
Csak annyi vízzel hígítjuk, hogy jó sűrű, nyúlós tésztát kapjunk.
Nem kell kidolgozni, elég, ha jól elkeverjük.