2023. április 24., hétfő

Lecsós tök nokedlivel

 Hozzávalók:


  • füstölt szalonna

  • zsír
  • lila hagyma
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • színes paprika
  • kápia és pritamin paprika
  • paradicsom
  • sárgarépa
  • főzőtök
  • petrezselyem
  • liszt
  • tojás


Elkészítés:


Szeretjük a lecsós  egyszerű ételeket.

Hasonlóan készülnek az alábbiak is.


https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/lecsos-tarhonya.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/lecsos-zoldbab-nokedlivel.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/02/lecsos-zellerszar.html


Ezúttal főzőtökös lecsó készült nokedlivel feljavítva.

Füstölt szalonna megy az alapba. Legyen benne húsos, kolozsvári-féle szalonna is.

    Kevés zsíron kisütjük a szalonnát.


    Vöröshagymát és lila hagymát aprítunk.


    A szalonnához adjuk.
    Tovább sütjük.


        Sárgarépát is teszünk bele. 





    Különféle színes paprikát használunk.


Mindig tegyünk bele piros kápia és/vagy pritamin paprikát is.
Nemcsak finom édes, de gyönyörű színt ad az ételnek.


A zöldpaprika pedig a jellegzetes paprika ízt hozza.


Érett paradicsomot is teszünk bele.




Ebbe a lecsóba fokhagyma is kerül.

                                                                                                                                                                      
Meghámozzuk és felkockázzuk a zsenge főzőtököt.
                                

A lecsóhoz adjuk.



Megsózzuk és egy kevés cukrot is szórunk rá.
Pár perc alatt készre főzzük.



    
  Elkészítjük a nokedlit. 

A lisztet összekeverjük a sóval, tojással.
Csak annyi vízzel hígítjuk, hogy jó sűrű, nyúlós tésztát kapjunk.
Nem kell kidolgozni, elég, ha jól elkeverjük.
                                                                                                                              

Forrásban lévő vízbe szaggatjuk a tésztát, majd pár perc múlva leszűrjük.


Az időközben készre főtt lecsós tökhöz keverjük a nokedlit.


Összeforraljuk egyszer és készen van az étel.


Petrezselyemmel megszórjuk, üde ízt ad a töknek.


Ez az étel nagyon hamar elkészül, hiszen folyamatosan tesszük bele a hozzávalókat.



Bármilyen más zöldséggel, pl. cukkinivel, zöldbabbal vagy burgonyával is készíthetjük.