Hozzávalók:
- sertés oldalas
- só
- zsír
- fokhagyma
- hagyma
- bors
- majoránna
- őrölt kömény
- paradicsom
- zöldpaprika
- fűszerpaprika
- kapor
- savanyú káposzta
- tejföl
Elkészítés:
Az oldalas és a káposzta remekül illik egymáshoz.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/kaposztas-rizses-oldalas.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/sult-oldalas-kelkaposztaval.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/kovaszos-kaposzta-borju-oldalassal.html
Finom húsos oldalast kaptam.
Ujjunkkal simítsuk át a vágott oldalakon és távolítsuk el az esetleges apró csont szilánkokat.
Lefedve készre főzzük az ételt.
Ha a hús már puha, akkor egy kevéske vízzel elkevert tejfölt öntünk bele.
Nem szükséges lisztet tenni a tejfölhöz, de aki szereti elhabarhatja egy kanál liszttel.
Mi úgy szeretjük, ha a hús már puha, de a káposzta nincs túlfőzve.