Hozzávalók:
- alsó csirkecomb
- só
- olívaolaj
- fokhagyma
- osztrigaszósz (oyster sauce)
- édes chili szósz
- hagyma
- zöldbab
- ételízesítő
- paradicsom
- sárgarépa
- sáfrány/sáfrányos szeklice
- kurkuma/paella fűszer
- babérlevél
- zöldborsó
- rizs
- rák
- olajbogyó
Elkészítés:
Spanyolországban és a Kanári Szigeteken ettünk először igazán finom paellát.
Azóta számtalan változatban elkészítettük.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/paella.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/paella.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/03/rakos-paella-fejtos-babbal-es.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/12/paella-3.html
A megtisztított, megmosott és megsózott csirke alsó combokat egy wokban olíva olajon körbepirítjuk.
A sárgarépát vágjuk fel keskeny, rövid hasábokra.
Az előkészületek után már gyorsan haladunk a főzéssel.
Ettől kezdve kevés vízzel folyamatosan öntsük majd fel az ételt.
Sima rizzsel is főzhetjük, de lehet - ha módunk van rá - kerek szemű rizottó vagy kimondottam paella rizsből is készíteni.
Sózzuk meg, vízzel öntsük fel az ételt és főzzük puhára a rizst.
Finoman eloszlatjuk, de ne kevergessük az ételt.
Ügyeljünk arra, hogy kellően szaftos maradjon a paellánk.
Lehet garnéla, királyrák... bármilyen, amit szeretünk.