2023. május 16., kedd

Sütőtökös, kecskesajtos lepény

Hozzávalók:


  • leveles tészta

  • sütőtök
  • kecskesajt
  • lila hagyma
  • dió
  • tojás
  • kakukkfű



Elkészítés:


A kecskesajt ritka finom csemege.

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/04/ceklas-sargarepas-kecskesajtos.html?m=0

Egyszerűen elkészül ez az izgalmas lepényke.

A meghámozott sütőtököt kis kockákra vágjuk.



Török boltból van a finom, lágy kecskesajt.




Kis darabokra vágjuk, tördeljük a sajtot.


Édes lila hagymát aprítunk.


Készen kapható hajtogatott tésztát felvágjuk az alábbi módon.

A széleket megkenjük kevés sóval elkevert tojással.


A négyzetek közepébe halmozzuk a kecskesajtot.


Rászórjuk a lila hagymát, a sütőtököt és a darabos diót.
 

Kakukkfűvel meghintjük.


Sütőben 180 C fokon készre sütjük ezt a különösen finom lepénykét.

Nagyon jól harmonizál a megpirult dió, az édeskés sütőtök, a pikáns hagyma és az egyedi kecskesajt íze.