2023. június 6., kedd

Indiai lencse spenóttal

Hozzávalók:


  • lencse

  • hagyma
  • fokhagyma
  • zeller
  • burgonya
  • gyömbér
  • olaj
  • kurkuma
  • koriander
  • cayenne bors
  • sűrített paradicsom
  • római kömény
  • babérlevél
  • citrom
  • kókusztej
  • spenót
  • cukor



Elkészítés:


Nagyon kedveljük az indiai ízeket, különösen a curryért rajongunk.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/05/indiai-lencse.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/12/indiai-hagymas-lencse.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/sargaborso-rizzsel-indiai-modon.html


Hasonló izgalmas ízvilága van az alábbi egytálételnek is.

Készítsük elő a gyömbért, fokhagymát és a zellert.


Egy kevés olajon pároljuk a hagymát, gyömbért, zellert és a fokhagymát.


Keverjük össze a fűszereket, a kurkumát, koriandert, cayenne borsot, római köményt.


Intenzívebb lesz a koriander íze, ha közvetlenül a használat előtt őröljük meg.


Adjuk a fűszereket a zöldségekhez.
Pár levél babér is menjen bele.


Kevergetve pirítsuk egy percig, majd tegyük bele a lencsét.
Én szeretem előző este beáztatni a lencsét.


Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.


Vízzel hígított sűrített paradicsomot vagy kész paradicsomlevet öntünk rá.


Sózzuk meg és egy kiskanál cukrot is tegyünk bele.

Öntsük rá a kókusztejet is.



Lefedve kis lángon főzzük puhára a burgonyát és a lencsét.

Most adjuk hozzá az egészben hagyott friss spenót leveleket.
Már nem főzzük, csak elkeverjük.


Ha kell sózzuk meg és citrom levével savanyítsuk.



Nagyon ízletes, rendkívül illatos étel.