Hozzávalók:
- lencse
- hagyma
- fokhagyma
- zeller
- burgonya
- gyömbér
- olaj
- kurkuma
- koriander
- cayenne bors
- sűrített paradicsom
- római kömény
- babérlevél
- citrom
- kókusztej
- spenót
- só
- cukor
Elkészítés:
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/05/indiai-lencse.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/12/indiai-hagymas-lencse.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/sargaborso-rizzsel-indiai-modon.html
Hasonló izgalmas ízvilága van az alábbi egytálételnek is.
Készítsük elő a gyömbért, fokhagymát és a zellert.
Pár levél babér is menjen bele.
Én szeretem előző este beáztatni a lencsét.
Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.
Öntsük rá a kókusztejet is.
Most adjuk hozzá az egészben hagyott friss spenót leveleket.
Már nem főzzük, csak elkeverjük.
Nagyon ízletes, rendkívül illatos étel.
Ha kell sózzuk meg és citrom levével savanyítsuk.