2023. június 7., szerda

Zöldséges, kurkumás bulgur

 Hozzávalók:

  • bulgur

  • hagyma
  • olíva olaj
  • zöldpaprika
  • sárgarépa
  • paradicsom
  • zöldborsó
  • kurkuma







Elkészítés:

A bulgur belopta magát a konyhánkba.

Gyakran készül ez az egészséges köret.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/12/zoldseges-bulgur.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/04/brokkolis-bulgur.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/07/cukkinis-sargarepas-bulgur.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/11/sargarepas-zoldhagymas-bulgur.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/10/zoldseges-bulgursalata.html


Most is zöldségekkel készült, kurkumával ízesítve.

A bulgurt sós forró vízzel leöntjük és letakarva hagyjuk, hogy megduzzadjon.


Egy kevés olajon pirítani kezdjük a hagymát.


Pár perc múlva beletesszük az összevágott zöldpaprikát is.


 Zöldborsó is kerül bele.
Tökéletesen megfelel a fagyasztott borsó is.


Sárgarépát és egy kevés paradicsomot is tegyünk bele.
A répát zöldséghámozóval szeleteljük fel, így nagyon jól mutat majd a kész ételben.
 

Keverjük össze a zöldségeket.


Adjuk hozzá az időközben majdnem puhára duzzadt bulgurt is.


Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.


Sózzuk meg és kurkumával ízesítsük.


Lefedve rövid idő alatt elkészül a köretünk.
 

Ne szárítsuk ki, maradjon egy kicsit szaftos a bulgur.