Hozzávalók:
- burgonya
- hagyma
- póréhagyma
- füstölt szalonna
- zsír/olaj
- fűszerpaprika
- só
- őrölt fehér bors
- színes zöldpaprika
- kápia paprika
- paradicsom
- párizsi
- virsli
Elkészítés:
A lecsós ételeket mindenki szereti, de az alábbi változatért főleg a gyerekek rajonganak.
Klasszikus módon lecsót készítünk, kevés zsíron füstölt szalonnával indítunk.
Hagymát, póréhagymát teszünk bele.
Megdinszteljük a hagymákat.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
Feldarabolt szép színes zöldpaprika és kedvenc kápia paprikám is belekerül.
Paradicsomot, ha van koktélparadicsomot is teszünk bele.
Vékonyra szeletelt burgonyát is tegyünk bele.
Megsózzuk és őrölt borssal ízesítjük.A gyerekek miatt érdemes kevés fehér borsot tenni bele.
A szokásos füstölt kolbász helyett virsli és párizsi kerül ebbe az ételbe.
A gyereke imádják a párizsit és a virslit, így hamar elfogy az ebéd.
Friss kenyeret is adhatunk mellé.