2023. július 3., hétfő

Lecsós, gombás tészta

Hozzávalók:


  • gomba

  • füstölt szalonna
  • hagyma
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • natúr lecsó
  • majoránna
  • masnitészta (farfalle)
  • tejföl


Elkészítés:


Ennél az ételnél a nyáron eltett natúr lecsómat használtam fel.

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/08/natur-lecso-telire.html


Egy kanál olajon megpirítjuk a felszeletelt gombát.


Amikor már majdnem elfőtte a levét megsózzuk és majoránnával fűszerezzük.
Félretesszük a gombát.


Egy serpenyőben egy kanálka olajon füstölt szalonnát izzasztunk meg.


Feldarabolt hagymát adunk hozzá.


Megszórjuk fűszerpaprikával.


Ráöntjük a natúr lecsót.
Természetesen ennek hiányában, zöldpaprikát és paradicsomot teszünk bele.
 

Összeforraljuk a lecsóval, majd a sült gombát is beletesszük.
 

Külön kifőzzük a masni tésztát.
Leszűrjük és a lecsós alaphoz adjuk.



Most megkóstoljuk és sózzuk, ha kell.


Tálaláskor összekeverhetjük jóféle sűrű tejföllel.