Hozzávalók:
- 1 egész kacsa
- hagyma
- fokhagyma
- só
- majoránna
- 1 ek. zsír
Elkészítés:
Andi barátnőm révén gyakran jutunk hozzá házi kacsához, amelyet szeretek egészben megsütni.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/narancsos-sult-kacsa.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/sult-kacsa.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/sult-kacsa-kelkaposzta-agyon.html
Most majoránnás kacsát készítünk egészben megsütve.
A megtisztított szárnyast kívül, belül jól besózzuk és majoránnával gazdagon bedörzsöljük.
Ráfektetjük a kacsát és egy pohár vizet öntünk alá.
A kacsa legjobb barátja a majoránna, nagyon finom ízt ad neki, de nem nyomja el a kacsa jellegzetes aromáját.
Fóliával lefedjük a tepsit és 180-200 C fokos sütőben megsütjük a kacsát.
Néha forgassuk meg a kacsát és locsolgassuk a kisült zsírjával.