Hozzávalók:
- darált hús
- savanyú káposzta
- olaj
- hagyma
- fokhagyma
- só
- bors
- kápia paprika
- zöldpaprika
- paradicsompüré
- fűszerpaprika
- tejföl
Elkészítés:
A darált húst egy kevés olajon, állandó keverés mellett pirítsuk meg.
Amikor a hús kifehéredik, akkor adjuk hozzá az apróra vágott hagyma felét, fokhagymát, zöldpaprikát, kápia paprikát és fűszerezzük sóval, törött borssal.
Két kanál paradicsompüré is megy bele.
Néhány kanál vízzel forraljuk fel a ragut és tegyük félre.
Egy másik lábasban megfuttatjuk egy kevés olajon a maradék hagymát, majd fűszerpaprikát teszünk bele.
Közben - ha szükséges - a savanyú káposztát vízzel átmossuk és kicsit késsel megvágjuk.
A hagymához adjuk a káposztát és borssal fűszerezzük.
Néhány percig pirítjuk a káposztát.
Most hozzáadjuk a darált húst.
Egy tepsibe simítjuk és a sütőben 180 C fokon rövid idő alatt összesütjük.
Nem kell sokáig sütni, hiszen az összetevők már előzőleg majdnem készre lettek pirítva.
A káposzta pedig szerintem akkor finom, ha nincs túlságosan puhára főzve.
Tálaláskor egy jókora adag tejföllel kínálhatjuk.
Akkor jó, ha a káposzta kellőképpen savanyú és a hús pedig finoman ízesített.