2024. január 17., szerda

Palacsinta torta

 Hozzávalók:


  • sok palacsinta

  • túró
  • tejföl
  • mazsola
  • vaníliás cukor
  • citromhéj
  • cukor
  • kakaópor
  • nutella
  • lekvár
  • vaníliás puding
  • tejszínhab




Elkészítés:


Egyszerűen készül ez  a nagyon mutatós palacsinta torta.


Palacsintát készítünk, amit háromféle krémmel töltünk meg.

A palacsinta leírása itt található:

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/07/zoli-palacsintaja.html


Érdemes dupla adag palacsintát készíteni.

Vaníliás pudingot készítünk az előírás szerint, kihűtjük.


Előkészítjük a töltelékeket.


A túrós töltelékhez a mazsolát leöblítjük és kevés vízzel 1-2 percig megmikrózzuk.

Állni hagyjuk, majd leszűrjük.


A túrót összetörjük, cukorral, vaníliás cukorral és tejföllel összekeverjük.


Belereszeljük egy citrom sárga héját.
Most tesszük bele a leszűrt mazsolát is.
Megtöltünk a túrós krémmel kb. 7-8 palacsintát.
Pótlólag még tölthetünk, ha nem elég a tálba rakáskor. 






A második adag, kb. 7-8 db palacsintát megcukrozzuk, kevés kakaóport szórunk rá és nutellával megtöltjük.






Egy mély, kerek tálat kibélelünk üres palacsintákkal.


Lekvárral megkent palacsintákkal körben kirakjuk a tálat, majd egy adag pudingot simítunk rá.



Egy üres palacsintával lefedjük.


Beletesszük a nutellás palacsintákat.


Üres palacsintát fektetünk rá, amit megkenünk a nutellás krémmel.



Most rakjuk ki a túrós palacsintákat.

Erre ismét gazdagon rásimítjuk a pudingot.




Végül egy üres palacsintával befedjük a tálat.
Folpackkal bevonjuk és a hűtőbe tesszük.


Tálaláskor levesszük a folpackot és fejjel lefelé tálra borítjuk a tortát.


Természetesen bármilyen töltelékkel megkenhetjük a palacsintákat és bármilyen sorrendben lerakhatjuk azokat.



Tortaszerűen vágjuk fel, így mindenkinek jut mindenféle töltelékből.


Tejszínhabbal megdíszítve még látványosabb a művünk.