Hozzávalók:
- fürj
- fokhagyma
- gyömbér
- só
- kakukkfű
- majoránna
- gomba
- aszalt szilva
- 2 kanál szilvalekvár
- bacon szalonna
- fürjtojás
- olaj
Elkészítés:
Ünnepi töltött fürj készült.
Bacon szalonnával beburkoljuk a fürjeket.
Pohárka vízbe belekeverünk 1-2 kanál szilvalekvárt, a tepsibe öntjük és sütőben puhára sütjük az ételt.
Emlékezetes ünnepi meglepetés nálunk a fürj.
Egy korábbi szülinapon jóféle milanói spagetti halomba rejtettem egészben sült fürjecskéket és az egészet beburkoltam hajtogatott vajastésztába.
Jól kidíszítettem a tetejét.
Kisütve olyan volt mint egy csinos süti, felvágva aztán előtűnt a meglepetés...
Sajnos nem készült erről fotó.