2024. január 4., csütörtök

Pulykacomb sütve

 Hozzávalók:


  • pulyka felső comb

  • hagyma
  • fokhagyma
  • füstölt szalonna
  • törött bors
  • szárított koriander
  • majoránna


Elkészítés:



Pulykacomb, pulykaszárny jöhet bármikor.

Ennél jobb már csak a jó vastag pulykanyak lehet...


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/05/sult-pulykaszarny.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/sult-pulykacomb.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/11/rozmaringos-sult-pulykacomb.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/07/pulykacomb-zoldseggel-sutve.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2017/05/romai-komenyes-kakukkfuves-pulykacomb.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/karacsonyi-illatos-pulykacomb.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/10/szalonnakremes-sult-pulykacomb.html?m=0


http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/szilvas-afonyas-pulykacomb.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/05/rantott-hus-daralt-pulykahusbol.html


A megtisztított szárnyakat körben megsózzuk.


Fellazítjuk a bőrt és ott is megsózzuk a húst.


Törött borssal, pici majoránnával és szárított korianderrel fűszerezzük mindkét oldalát.


Fokhagyma szeletekkel tűzdeljük meg.


A bőr alá jófajta füstölt szalonna kerül.


Hagymát és fokhagymát is gyömöszöljünk a szalonna mellé.


Igazítsuk vissza a bőrt a combokra.
Tehetünk még a tetejére egy kis szalonnát.
Öntsünk egy kis pohár vizet a tepsi aljára, ebben tud majd megpárolódni a húsi.


180-200 C fokos sütőben, lefedve süssük puhára a húst.


A tepsi tetejét vagy a fóliát vegyük le és pár perc alatt süssük ropogósra a bőrt.


Nagyon omlós, szaftos lesz így a pulyka.


A szalonnától kellemes füstös ízt kap.


Melegen bármilyen körettel fogyaszthatjuk.


Hidegen szendvicsbe kitűnő lehet, pláne, ha a fokhagymákat elnyomkodjuk és az ízes zsírral kenjük meg a kenyerünket.