Hozzávalók:
- füstölt szalonna
- zsír/olaj
- virsli
- hagyma
- darált pritamin paprika
- fűszerpaprika
- natúr lecsó vagy kész lecsó
- rizs
- só
Elkészítés:
Gyors nyári finomság, amelyhez felhasználjuk a korábban elkészített natúr lecsónkat is.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/08/natur-lecso-telire.html
Persze ennek hiányában frissen is elkészíthetjük a lecsót.
A füstölt szalonnát és a virslit kevés olajon átsütjük, majd félretesszük.A megmaradt zsiradékon elkezdjük a főzést.
Jó sok hagymával indítunk.
Beletesszük a fűszerpaprikát és a darált pritamin paprikát.
Most kivesszük a hagyma nagy részét és félretesszük.
A maradék hagymára beletesszük a megmosott rizst.
Megsózzuk és felöntjük dupla mennyiségű vízzel.
Úgy 10 perc perc múlva hozzáadjuk a félkész lecsónkat,
valamint a frissen pirított hagymát is.
Végül visszarakjuk a virslit és a sült szalonnát.
Készre főzzük a rizst is.