2024. augusztus 31., szombat

Tejfölös pulykaszárny

 Hozzávalók:


  • pulykaszárny

  • olaj/csirkezsír
  • hagyma
  • fokhagyma
  • darált pritamin paprika
  • fűszerpaprika
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • majoránna
  • köménymag
  • tejföl
  • liszt



Elkészítés:


Pulykaszárnyból készült ma a tejfölös húsi.


A megtisztított szárnyakat feldaraboljuk.


Kevés zsiradékon hagymát, zöldpaprikát és fokhagymát dinsztelünk.


Megsózzuk és őrölt borssal fűszerezzük.
Egy kevés paradicsom is kerül bele.
Pici darált köményt és majoránnát is adjunk hozzá. 


Hozzáadjuk a fűszerpaprikát.


Egy kis vízzel elkeverjük és mehet bele a pulyka is.


Nem maradhat ki a darált pritamin paprika.


Sózzuk meg és kevergetve pirítsuk körbe a húst.
 

Öntsük fel vízzel és lefedve főzzük puhára a szárnyakat.


Most egy kanálka liszttel elkevert tejföllel sűrítsük be az ételt.


Bármilyen tésztával isteni fogás.