Hozzávalók:
- pulykaszárny
- olaj/csirkezsír
- hagyma
- fokhagyma
- darált pritamin paprika
- fűszerpaprika
- zöldpaprika
- paradicsom
- só
- majoránna
- köménymag
- tejföl
- liszt
Elkészítés:
Pulykaszárnyból készült ma a tejfölös húsi.
A megtisztított szárnyakat feldaraboljuk.
Kevés zsiradékon hagymát, zöldpaprikát és fokhagymát dinsztelünk.
Megsózzuk és őrölt borssal fűszerezzük.Egy kevés paradicsom is kerül bele.
Pici darált köményt és majoránnát is adjunk hozzá.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
Egy kis vízzel elkeverjük és mehet bele a pulyka is.
Nem maradhat ki a darált pritamin paprika.
Sózzuk meg és kevergetve pirítsuk körbe a húst.
Öntsük fel vízzel és lefedve főzzük puhára a szárnyakat. Most egy kanálka liszttel elkevert tejföllel sűrítsük be az ételt.
Bármilyen tésztával isteni fogás.