Hozzávalók:
- sertés agyvelő
- hagyma
- újhagyma
- póréhagyma
- lila hagyma
- zöldpaprika
- olaj
- só
- törött bors
- kurkuma
- fokhagyma
- paradicsom
- káposzta
Elkészítés:
A velő és a vese megosztó étel, de nálunk többen szeretik.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/vese-velovel.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/09/tojasos-velo.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/gombas-vese-velo.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/velovel-toltott-karalabe-petrezselyem.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/05/tojasos-velos-maj.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/tojasos-velo.html
Az agyvelőt mindig gondosan meg kell tisztítani, mert a vérerek és esetleges szilánkok kellemetlen meglepetést okozhatnak.
Kevés olajon megdinszteljük a fenti zöldségek egy részét.
Kissé megsózzuk és félretesszük.
Szép nagy paradicsomokat töltünk meg.
A megmosott paradicsom kalapját levágjuk.