Hozzávalók:
- kelkáposzta
- hagyma
- fokhagyma
- olaj
- sárgarépa
- zöldpaprika
- kápia paprika
- paradicsom
- törött bors
- majoránna
- őrölt kömény
- leveskocka
- cserkészkolbász/virsli
- liszt
- fűszerpaprika
- tejföl
Elkészítés:
Ezt a levest az is szereti, aki nem rajong a kelkáposztáért.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/frankfurti-leves.html
A ropogós új kelkáposztát megtisztítjuk, és tetszés szerinti csíkokra vágjuk.
Forrásban lévő vízbe tesszük a káposzta nagy részét.
Most tesszük bele a zöldségeket is.
Só, bors, őrölt kömény és kevéske majoránna is belekerül.
Petrezselyem mindig kerüljön bele, a zsenge szárában is finom ízek rejtőznek.
Kanálka olajba teszünk egy csapott kanálnyi lisztet, habzásig hevítjük majd beletesszük a zúzott fokhagymát.
A tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, vízzel simára keverjük és a leveshez adjuk.
Selymes lesz a leves, ha egy kevés tejföllel is gazdagítjuk.
Én szeretem, ha a káposzta kissé ropogós, ezért a főzés utolsó harmadában adom hozzá a maradék nyers káposztát.