Hozzávalók:
- csirkecomb
- fokhagyma
- csirkezsír/libazsír/olaj
- paradicsom
- oreganó
- rozmaring
- darált pritaminpaprika
- só
- csipet cukor
Elkészítés:
Gyorsan elkészül ez az ízletes, kifejezetten nyári fogás.
A megtisztított combokat besózzuk, fűszerezzük rozmaringgal és oreganóval.
Friss és szárított rozmaringot is használhatunk.Én mindkettőből tettem bele.
Kevés csirkezsíron körbepirítjuk a húsokat.
Jó érett paradicsomot darabolunk és fokhagymát is előkészítünk.
A nálam elmaradhatatlan darált pritamin paprikából is teszünk a csirkére.
Belekerül a zamatos paradicsom és a friss rozmaring is erősíti az ízeket.
Mire a paradicsom mártássá fő, addigra a hús is puha lesz.
Kiszedjük a húst az edényből.
A paradicsomos alapot botmixerrel pürésítjük.Megkóstoljuk, ha kell, kevés sót és csipetnyi cukrot tehetünk bele.
A sűrű mártásba visszatesszük a combokat.
Én szeretem, ha kissé darabos a mártás, de aki akarja, pürésítse teljesen krémesre.
Ehhez a szaftos csirkéhez remekül illik a jóféle tészta.
Az al dentére megfőzött, kevés olajjal átforgatott és megsózott tésztával gyorsan tálalhatjuk a finom csirkét.