2024. október 20., vasárnap

Töltött rántott tojás

 Hozzávalók:


  • főtt tojás

  • hagyma
  • olaj
  • pici ketchup
  • pici mustár
  • liszt
  • nyers tojás
  • zsemlemorzsa



Elkészítés:

Főzelékre kiváló feltét ez az étel.

A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk.

A tojás sárgáját villával összetörjük, fűszerezzük sóval, törött borssal, pici mustárral és ketchuppal.

Ez utóbbitól szép színe lesz.


Egy kevés olajon apróra vágott hagymát pirítunk és ezt is a tojásos krémhez keverjük.
 


Kóstoljuk meg, legyen ízes és határozott ízű.


A tojás fehérjéket gazdagon megtöltjük a krémmel, majd összeigazítjuk, mint a kaszinó tojást is.


Panírozzuk, először lisztbe forgatjuk.


Majd felvert, csipet sóval ízesített tojásban,


És végül zsemlemorzsában megforgatva.


Bő olajban aranysárgára sütjük.


A tojásokat lehet melegen főzelékhez kínálni, de valamilyen szósszal, majonézzel hidegen is fogyasztható.


Nagyon finom fogás.