Hozzávalók:
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott tyúkot feldaraboljuk.
Olajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát, tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, 1-2 ek. vizet adunk hozzá és beletesszük - a máj kivételével - a húsokat.
A májat csak a főzés végén rakjuk bele, mert akkor nagyon kiszáradna.
Kevergetve átpirítjuk a húsokat, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot, zöldpaprikát.
Sózzuk, borsozzuk és egy-egy csipet morzsolt majoránnát és őrölt köménymagot adunk hozzá.
Belenyomjuk a fokhagymát is.
2 pohár vizet öntünk alá és fedő alatt puhára főzzük.
Ekkor a tejfölből, lisztből egy kevés vízzel habarást készítünk és a pörköltbe öntjük.
Jól átkeverjük.
1-2 percig forraljuk és készen van.
Nokedlivel, főtt tésztával kínáljuk.
- 1 db fiatal tyúk
- 1 db hagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 1 csipet majoránna
- 1 csipet köménymag
- 5 dl tejföl
- 2 ek. liszt
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott tyúkot feldaraboljuk.
Olajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát, tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, 1-2 ek. vizet adunk hozzá és beletesszük - a máj kivételével - a húsokat.
A májat csak a főzés végén rakjuk bele, mert akkor nagyon kiszáradna.
Kevergetve átpirítjuk a húsokat, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot, zöldpaprikát.
Sózzuk, borsozzuk és egy-egy csipet morzsolt majoránnát és őrölt köménymagot adunk hozzá.
Belenyomjuk a fokhagymát is.
2 pohár vizet öntünk alá és fedő alatt puhára főzzük.
Ekkor a tejfölből, lisztből egy kevés vízzel habarást készítünk és a pörköltbe öntjük.
Jól átkeverjük.
1-2 percig forraljuk és készen van.
Nokedlivel, főtt tésztával kínáljuk.