- 50 dkg hosszú szemű rizs
- 1 db hagyma
- 25 dkg gomba
- 25-30 dkg zöldborsó
- 1 db kápia paprika
- petrezselyemzöld
- újhagyma zöldje
- 2 ek. olaj
- só
Elkészítés:
Előkészítjük a hozzávalókat.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a zöldpaprikát.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát.
Kevergetve pár percig pirítjuk.
Beletesszük a zöldborsót és megsózzuk, fehér borssal megfűszerezzük.
Egy-két percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a többször, váltott vízben megmosott rizst.
Beletesszük a petrezselymet és az újhagyma szárat is.
Felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje.
Még egy kis sót adunk hozzá.
Felforraljuk, majd lefedve, takarék lángon 15-20 perc alatt puhára főzzük.