Hozzávalók:
Elkészítés:
Majd beletesszük a kolbászfélét, fél percig kevergetjük, hogy a kolbász is jól átforrósodjon.
Most beleöntjük a kevés sóval elhabart tojást és nem túl erős lángon egyfolytában kevergetjük.
A serpenyő széléről az edény belseje felé lapátolgatjuk a tojást, fakanállal jól alányúlunk, kis halmokat emelgetünk, hogy habos, szaftos maradjon a tojás.
Amint az alján is kezd megszilárdulni a tojás gyorsan levesszük a tűzről.
Nem szabad kemény, száraz rántottát sütni.
- 8-10 tojás
- 4 db hagyma
- 1 db kápia paprika
- füstölt szalonna
- kolbász
- só
- 1 ek. olaj
Elkészítés:
Nincs kaja? Együnk egy kis tojást!
Mindig így kezdődik és általában így végződik... Beleteszünk szalonnát, kolbászt, sonkát, paprikát mindent, ami van otthon.
De a lényeg, hogy sok hagyma legyen és, hogy a tojás ne legyen száraz.
Lágy, puha, szaftos tojást szeretünk.
Először egy pici olajon megizzasztjuk a füstölt szalonnát, majd megdinszteljük a kockára vágott hagymát és a kápia paprikát.
Majd beletesszük a kolbászfélét, fél percig kevergetjük, hogy a kolbász is jól átforrósodjon.
Most beleöntjük a kevés sóval elhabart tojást és nem túl erős lángon egyfolytában kevergetjük.
A serpenyő széléről az edény belseje felé lapátolgatjuk a tojást, fakanállal jól alányúlunk, kis halmokat emelgetünk, hogy habos, szaftos maradjon a tojás.
Amint az alján is kezd megszilárdulni a tojás gyorsan levesszük a tűzről.
Nem szabad kemény, száraz rántottát sütni.