- 1 bögre rizs
- 1 bögre víz
- 3 bögre tej
- édesítő/cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1/2 citrom sárga héja
Elkészítés:
A rizst többször, váltott vízben átmossuk.
A tejes lábasban feltesszük forrni a bögre vizet, beleszórjuk a sót és beledobjuk a jól megmosott citrom sárga héját.
Amikor a víz forr, beletesszük a rizst.
Elkeverjük és kis lángon, fedő alatt addig főzzük, amíg a rizs a vizet fel nem szívja.
Ekkor hozzáöntjük a tejet, beletesszük a vaníliás cukrot és a cukrot/édesítőt.
Takarék lángon, fedő alatt készre főzzük.
Maradjon krémes, ne főzzük túl, ha lezárjuk a gázt, a rizs még akkor is tovább fog dagadni.
Magában is nagyon finom, de lehet kakaóval, fahéjjal, porcukorral, esetleg egy kevés baracklekvárral tálalni.