- 2 db tojás
- 10 dkg zsír
- 20 dkg búzadara
- csipet só
Elkészítés:
Feltesszük főni a vizet.
Közben a 2 tojást géppel jól elkeverjük a zsírral és a csipet sóval.
Beletesszük a darát is és tovább keverjük, habosítjuk.
Ha felforrt a víz, kanállal galuska formájú halmokat szaggatunk a vízbe.
Mindig mártsuk meg a kanalat mielőtt a masszába merítenénk.
Kb. 5 percig főzzük, majd öntsünk hozzá egy pohár hideg vizet.
Forraljuk fel újra és még 10 percig főzzük a galuskákat.
Zárjuk el a gázt.
Nem szükséges rögtön leszűrni, tálalásig hagyhatjuk a forró vízben.
Csontlevesben, húslevesben kitünő betét.
Én most egyszerű zöldségleveshez tálaltam.
Isteni volt, külön köszönet a receptért Myreillenek.