2013. április 1., hétfő

Nagyi babapiskótás sütije


Hozzávalók:

A tésztához:


  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 1/2 cs szalalkáli
  • kevés langyos tej

 A töltelékhez:
  • 8 dl tej
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg babapiskóta
  • 1,5 dl. langyos kakaó 
  • rumaroma


A csokimázhoz:
  • 15 dkg porcukor
  • 5  dkg kakaópor
  • 2 dkg vaj

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, kétfelé osztom és a tepsi hátoldalára simítva kb. 15 perc alatt megsütöm.

A krémhez a pudingot a szokásos módon megfőzöm, hagyom kihűlni.
A vajat a cukorral elkeverem, majd hozzákeverem a pudinghoz.


Összeállítom a sütit:  
A kihűlt lapra rákenem a fele krémet, majd sorban rárakosgatom a langyos kakaóba éppen csak beleforgatott babapiskótákat.
Azután rásimítom a krém  másik felét, a végén ráfektetem  a másik lapot is.



A tetejére a csokimázat teszem, amihez a cukrot a kakaóval összekeverem és beleöntöm   5 kanál forrásban lévő vízbe.
Rövid ideig még kevergetem, majd hozzá keverem a vajat is.
Végül a süteményre  csorgatom és óvatosan késsel elsimítom. 

Másnapra jól megpuhul, akkor lehet szeletelni.