Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 8 dkg zsír
- 1 db tojás
- 1/2 cs szalalkáli
- kevés langyos tej
A töltelékhez:
- 8 dl tej
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 25 dkg babapiskóta
- 1,5 dl. langyos kakaó
- rumaroma
A csokimázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 2 dkg vaj
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A tészta
hozzávalóit összegyúrom, kétfelé osztom és a tepsi hátoldalára simítva kb. 15 perc
alatt megsütöm.
A krémhez a pudingot a szokásos módon megfőzöm, hagyom kihűlni.
A vajat a cukorral elkeverem, majd hozzákeverem a
pudinghoz.
Összeállítom a sütit:
A kihűlt lapra rákenem a fele krémet, majd sorban rárakosgatom a langyos kakaóba
éppen csak beleforgatott babapiskótákat.
Azután rásimítom a krém másik
felét, a végén ráfektetem a másik lapot is.
A tetejére a csokimázat
teszem, amihez a cukrot a kakaóval összekeverem és beleöntöm 5
kanál forrásban lévő vízbe.
Rövid ideig még kevergetem, majd hozzá keverem a
vajat is.
Végül a süteményre csorgatom és óvatosan késsel elsimítom.
Másnapra jól megpuhul, akkor lehet szeletelni.