- 1 db borjúnyelv
- só
a citrommártáshoz:
- a nyelv főzőleve
- 1 ek. margarin/vaj
- 2 ek. liszt
- 1 citrom sárga reszelt héja
- 1 citrom leve
- 1/2 citrom karikára vágva
- 3-4 ek. sűrű tejföl
- só
- cukor
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott nyelvet - lehet sertés vagy marha nyelv is - 15 percre forrásban lévő vízbe tesszük.
Majd a vízből kiemeljük, kicsit hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk róla a bőrét.
Újra a vízbe tesszük, kicsit megsózzuk, majd 1,5 - 2 óra alatt puhára főzzük.
A nyelvet szeletekre vágjuk és a citrommártással leöntve kínáljuk.
A citrommártáshoz 1 ek. margarinon világosra pirítunk ek. lisztet és azt felöntjük a nyelv főzőlevével.
Beleöntjük a citromlevet, a reszelt citromhéjat és jól felforraljuk.
Ha kell, sózzuk és pici cukorral beállítjuk az ízét.
Lehet egy ek. mustárt is tenni bele.
Most beletesszük a karikára vágott citromot is és a maradék liszttel és tejföllel behabarjuk.
Egyet forr és készen van.