2013. szeptember 2., hétfő

Borjúnyelv citrommártásban

Hozzávalók:

  • 1 db borjúnyelv


a citrommártáshoz:

  • a nyelv főzőleve
  • 1 ek. margarin/vaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 citrom sárga reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 1/2 citrom karikára vágva
  • 3-4 ek. sűrű tejföl
  • cukor



Elkészítés:

A megtisztított, megmosott nyelvet - lehet sertés vagy marha nyelv is - 15 percre forrásban lévő vízbe tesszük.


Majd a vízből kiemeljük, kicsit hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk róla  a bőrét.


Újra a vízbe tesszük, kicsit megsózzuk, majd 1,5 - 2 óra alatt  puhára főzzük.


A nyelvet szeletekre vágjuk és a citrommártással leöntve kínáljuk.

A citrommártáshoz 1 ek. margarinon világosra pirítunk ek. lisztet és azt felöntjük a nyelv főzőlevével.
Beleöntjük a citromlevet, a reszelt citromhéjat és jól felforraljuk.
Ha kell, sózzuk és pici cukorral beállítjuk az ízét.
Lehet egy ek. mustárt is tenni bele.


Most beletesszük a karikára vágott citromot is és a maradék liszttel és tejföllel behabarjuk.
Egyet forr és készen van.