- 2 db sertés szív
- 30 dkg sertés máj
- 1/2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5-6 db zöldpaprika
- 2-3 db paradicsom
- 1 db zsömle
- só
- borókabogyó
- szegfűbors
- koriander
- majoránna
- 1 ek olaj
Elkészítés:
A megtisztított szíveket megmossuk és a közepüket éles késsel kivágjuk, úgy hogy kb. 1 cm vastag maradjon a szív széléből.
A szíveket kevés sós vízben puhára főzzük.
Amikor a szív majdnem puha belefőzzük a májat is.
Amikor kihűlt, a szív kivágott belsejét és a májat ledaráljuk.
Szintén ledaráljuk a beáztatott és kicsavart zsemlét, egy 1/2 hagymát és 1-2 gerezd fokhagymát is.
A fűszereket egy mozsárban pépesre nyomkodjuk és a masszához adjuk.
Megsózzuk.
Ha nem akarjuk elővenni a húsdarálót, akkor a kis késes robotgépben is pillanatok alatt elkészül, de előtte vágjuk kisebb darabokra.
Nagyon finom, illatos krémet kapunk, amit a szívburokba beletöltünk, illetve a kimaradt krémmel megtöltünk zöldpaprikákat.
Ez utóbbiak végére egy-egy paradicsom karikát teszünk, ami lezárja és egyben díszíti is a paprikákat.
Egy jénai tálba helyezzük a töltötteket, aláöntünk egy keveset a szív főzőlevéből.
Megspricceljük egy kevés olajjal és lefedve 10-15 percig sütjük a sütőben.