2013. szeptember 1., vasárnap

Palócleves bárányból, tárkonyosan

Hozzávalók:


  • 75 dkg bárány apróhús
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. olaj
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 75 dkg zöldbab
  • 5-7 db burgonya
  • őrölt köménymag
  • majoránna
  • 1-2 db babérlevél
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • friss tárkony
  • 1 ek liszt
  • 3-4 dl tejföl


Elkészítés:  

Zsenge bárányból a legfinomabb, de persze birkahúsból is kitűnően készíthető.

A húst megtisztítjuk, megmossuk és falatnyi darabokra vágjuk.


Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
A tűzről lehúzva beletesszük a fűszerpaprikát, pici vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a húst is.


Kevergetve pirítjuk, majd megsózzuk, melléadjuk az apróra vágott paradicsomot, zöldpaprikát, gondolatnyi őrölt köményt, majoránnát és a zúzott fokhagymát.
Ha kell, egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt majdnem puhára főzzük.

Közben megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk a zöldbabot.
Ehhez az ételhez én a zöld hüvelyűt szeretem felhasználni.


Hozzáadjuk a leveshez és beletesszük a friss tárkonyt is.


10 perc múlva beletesszük a kockára vágott burgonyát és készre főzzük a levest.


A végén a liszttel és a tejföllel egy kis habarást készítünk és a levesbe öntjük.
Egyet forr és készen van.