- 75 dkg bárány apróhús
- 1 fej hagyma
- 1 ek. olaj
- 2 tk. fűszerpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 75 dkg zöldbab
- 5-7 db burgonya
- só
- őrölt köménymag
- majoránna
- 1-2 db babérlevél
- 2-3 gerezd fokhagyma
- friss tárkony
- 1 ek liszt
- 3-4 dl tejföl
Elkészítés:
Zsenge bárányból a legfinomabb, de persze birkahúsból is kitűnően készíthető.
A húst megtisztítjuk, megmossuk és falatnyi darabokra vágjuk.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
A tűzről lehúzva beletesszük a fűszerpaprikát, pici vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a húst is.
Kevergetve pirítjuk, majd megsózzuk, melléadjuk az apróra vágott paradicsomot, zöldpaprikát, gondolatnyi őrölt köményt, majoránnát és a zúzott fokhagymát.
Ha kell, egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt majdnem puhára főzzük.
Közben megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk a zöldbabot.
Ehhez az ételhez én a zöld hüvelyűt szeretem felhasználni.
Hozzáadjuk a leveshez és beletesszük a friss tárkonyt is.
10 perc múlva beletesszük a kockára vágott burgonyát és készre főzzük a levest.
A végén a liszttel és a tejföllel egy kis habarást készítünk és a levesbe öntjük.
Egyet forr és készen van.