- 50-75 dkg sertés lapocka, comb
- 1 fej hagyma
- 3-4 db sárgarépa
- 2-3 db fehérrépa
- kis darab karalábé
- kis darab zeller
- 1 kicsi paradicsom
- 1/2 zöldpaprika
- só
- bors
- csipet majoránna
- 2 marék zöldborsó
- tárkonylevél
- 3-4 ek. tejföl
- 1 tk liszt
Elkészítés:
A megmosott húst rostokra merőlegesen csíkokra vágjuk.
Egy fazékban megdinszteljük az apróra vágott hagymát és beletesszük a húst.
Erős tűzön kevergetve körbepirítjuk.
Rádobjuk az összevágott paradicsomot és zöldpaprikát is.
Kevés borsot, sót és majoránnát szórunk rá.
1 pohárkányi vízzel felöntjük.
Lefedve 10 percig pároljuk.
Ezalatt megtisztítjuk és tetszés szerint darabokra vágjuk a zöldségek.
Én most hasábokra vágtam, így jobban illik a húscsíkokhoz.
Hozzáadjuk a leveshez a zöldségeket és most már a friss vagy fagyasztott tárkonyt is beletesszük.
Felöntjük annyi vízzel, ami éppen hogy ellepi.
Újabb 10 percig főzzük, majd beletesszük a friss vagy mélyhűtött zöldborsót is.
Ha minden puha, a tejfölből és lisztből egy kevés vízzel habarást készítünk és szűrőn keresztül a leveshez adjuk.
Forralunk rajta egyet és készen van.