2014. január 28., kedd

Tárkonyos sertés raguleves

Hozzávalók:


  • 50-75 dkg sertés lapocka, comb
  • 1 fej hagyma
  • 3-4 db sárgarépa
  • 2-3 db fehérrépa
  • kis darab karalábé
  • kis darab zeller
  • 1 kicsi paradicsom
  • 1/2 zöldpaprika
  • bors
  • csipet majoránna
  • 2 marék zöldborsó
  • tárkonylevél
  • 3-4 ek. tejföl
  • 1 tk liszt


Elkészítés:


A megmosott húst rostokra merőlegesen csíkokra vágjuk.


Egy fazékban megdinszteljük az apróra vágott hagymát és beletesszük a húst.
Erős tűzön kevergetve körbepirítjuk.


Rádobjuk az összevágott paradicsomot és zöldpaprikát is.
Kevés borsot, sót és majoránnát szórunk rá.
1 pohárkányi vízzel felöntjük.
Lefedve 10 percig pároljuk.


Ezalatt megtisztítjuk és tetszés szerint darabokra vágjuk a zöldségek.
Én most hasábokra vágtam, így jobban illik a húscsíkokhoz.


Hozzáadjuk a leveshez a zöldségeket és  most már a friss vagy fagyasztott tárkonyt is beletesszük.
Felöntjük annyi vízzel, ami éppen hogy ellepi.


Újabb 10 percig főzzük, majd beletesszük a friss vagy mélyhűtött zöldborsót is.


Ha minden puha, a tejfölből és lisztből egy kevés vízzel habarást készítünk és szűrőn keresztül a leveshez adjuk.


Forralunk rajta egyet és készen van.