- 1-2 db piros grapefruit
- 2 db avokádó
- 1 db gránátalma
- olívaolaj
- 2-3 szál újhagyma
- citromlé
- só
- bors
- saláta levél
Elkészítés:
Meghámozzuk a szép piros grapefruitot.
Késsel megszabadítjuk a húsát a fehér, keserű, belső héjától.
Meghámozzuk az avokádót, félbevágjuk, kimagozzuk és gyorsan citromlével bekenjük, hogy ne barnuljon meg.
Egy tálat kibélelünk fejes saláta levelekkel.
Beletesszük a grapefruitot.
Most rátesszük a hosszában szeletekre vágott avokádót.
Rászórjuk a gránátalmát is.
Elkészítjük a mártást:_
Olívaolajban elkeverünk sót, törött borsot, kevés citromlevet és hozzáadunk kevés, apróra vágott újhagymát.
Ráöntjük a salátára.
Behűtve kínáljuk.