- 3-4 db kacsa far
- 20 dkg kacsa szív
- 20 dkg kacsa zúza
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. fűszerpaprika
- 1-2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- só
- bors
- 1 tk ételízesítő
- csipet majoránna
- 2 db sárgarépa
- 20 dkg gomba
- kis csokor petrezselyem
- 1/2 kápia paprika
- 30 dkg rizs
Elkészítés:
Valójában ez egy egyszerű rizses hús, amit egy kevés kacsa húsból készítettünk.
A pecsenye kacsa fart, a szívet és a zúzát megtisztítjuk.
Apróra vágott hagymát dinsztelünk, tűzről lehúzva belekeverjük a szép piros fűszerpaprikát, adunk hozzá 2 ek vizet és beletesszük a darabokra vágott húst.
Elkeverjük és pár percig pirítjuk.
Ekkor megsózzuk, borsozzuk, beledobjuk a fokhagymát, pici majoránnát és hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot.
Elkeverjük és kevés vizet alátöltve, fedő alatt majdnem puhára főzzük.
Most hozzáadjuk a kis darabokra vágott gombát.
Majd beletesszük a sárgarépát, petrezselymet - a szárát is vágjuk bele, abban van az íz - és rászórjuk az ételízesítőt.
5 percig összefőzzük majd végül beletesszük a váltott vízben többször megmosott rizst is.
Most szórjuk bele a darabokra vágott kápia paprikát.
Ezt főleg a színe miatt teszem bele, de nagyon finom édes íze is van.
Felöntjük még 2 pohár vízzel, adunk hozzá még egy kis sót, elkeverjük és közepes tűznél felforraljuk.
10 perc után elzárjuk a lángot és fedő alatt hagyjuk állni úgy 15-20 percig.
Ezalatt a rizs megpuhul, szépen megduzzad és pergős lesz.
A kacsahús miatt különlegesen ízes, zamatos lesz.
Vigyázzunk, hogy ne legyen száraz, maradjon szaftos.