- 4 db főtt burgonya
- 1 db piros kápia paprika
- 10-15 dkg főtt sonka
- 4 db főtt tojás
- 1 csokor újhagyma
- majonéz
- 15 dkg dió
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Ez egy réteges saláta, amely a formájáról kapta a nevét.
Egy ovális tálon tálaljuk.
Először rajzoljuk meg az ananász formáját egy pici olajjal, így majd nem ragad le a salátánk.
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és lereszeljük.
Rásimítjuk a tálra, követve az előrajzolt formát.
Picit sózzuk meg és egy vékony réteg majonézt kenjünk rá.
A majonéz alatt egy majonéz, mustár, só, bors, citromlé finom keverékét értem.
Most az újhagyma következik.
Tegyünk félre pár szál zöldet, a többit vágjuk karikára a zöld szárával együtt és tegyük a burgonyára.
Ezután a főtt, füstölt sonkát vágjuk apróra és halmozzuk a hagymára.
Most ismét tegyünk egy vékony réteg majonézt a sonkára.
Következik a szép piros paprika réteg.
Az apróra vágott kápia vagy kaliforniai paprikát egy pici olajon megdinszteljük.
Sózzuk, borsozzuk és amint kihűlt, a salátára kanalazzuk.
Végül következik a tojásréteg.
A főtt tojást lereszeljük, sózzuk, borsozzuk és egy kevés majonézzel elkeverjük, majd a saláta tetejére tesszük úgy, hogy púpos legyen, mintha egy félbevágott ananász lenne.
Legvégül a korábban teflon serpenyőben aranyszínűre pirított és nagyobb darabokra vágott diót szórunk rá és kezünkkel bele is nyomkodjuk.
A félretett zöldhagymaszárból levélkéket formázunk az ananászunkhoz.
Behűtve tálaljuk.
Sonka helyett bármilyen sült hússal, csirkével, pulykával, kolbásszal vagy felvágottal is készíthetjük ezt a salátát.
A zöldségeket és idény szerint variálhatjuk.