- 30 dkg zabpehely vagy vegyes müzli
- 10 dkg vaj
- 1 db tojás
- csipet só
- 1 marék szárított áfonya
- 1 marék mazsola
- 1 marék szárított sárgabarack
- 2 marék dió
- 1 marék kókuszreszelék
- 1-2 db alma
- 1/2 narancs leve
- 1 narancs sárga héja
- őrölt fahéj
Elkészítés:
Egyszerű zabpehelyből is készíthetjük, de nekem volt itthon egy zacskó csábítóan illatos müzlikeverékem, ami egzotikus gyümölcsökkel volt keverve.
A különféle zab-, búza-, kukorica-, rozs- és árpapelyheken kívül szárított datolya, banán, ananász és mangó darabok is voltak benne.
Már magában is finom, de továbbgondoltam és egy nagyon izgalmas müzlis sütit alkottam belőle.
Először a puha vajat kevertem össze a kissé felhabart tojással.
Megsóztam és jó sok őrölt fahéjat szórtam bele.
Belekevertem a kókuszreszeléket majd a mazsolát és a nagyobb darabokra tördelt diót.
Majd hozzáadtam a müzlikeveréket és az áfonyát is.
Majd beletettem a darabokra vágott sárgabarackot is.
Ráreszeltem egy jól megmosott narancs sárga héját is.
Kicsit száraznak találtam, ezért a késes darálóban egy fél narancs levével összeaprítottam másfél almát.
Így már elég szaftos lett a tészta.
Még adtam hozzá egy kis fahéjat.
Már így nagyon finom volt.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítottam a masszát és 180 C fokon megsütöttem.
Amikor már nem ragadt a villára, akkor kész volt.
Kívül ropogós volt, belül puha és minden falat más ízű, nagyon jó kis süti lett.
Szeletelni nem volt könnyű, de sebaj !