- 1 db hajtogatott vajas tészta
- darált dió
- darabos dió
- lekvár
- kristálycukor
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
Ez a süti a legegyszerűbben, leggyorsabban elkészíthető sütik közé tartozik.
Aki szereti a lekvárt, az imádni fogja.
Boltban kapható hajtogatott vajas tésztából készül.
Amennyiben mélyhűtött a tészta, előzőleg fel kell engedni.
Mindent előkészítünk, a sütőt bekapcsoljuk, 170 C fokra, és mire bemelegszik, már készen is lesz a sütink.
Lisztezett alufólián kinyújtjuk a tésztát.
Hosszában osszuk el gondolatban 3 hasábra a tésztát.
A két szélső oszlopnál vágjuk be késsel úgy kb. 2 ujjnyi csíkokra a tésztát.
Ferdén kezdjük és a középső részig vágjuk csak el.
A középső sávba szórjunk bőven diót, majd erre kanalazzuk szeretett lekvárunkat.
Én barack és eperdzsemmel készítettem most!
Majd felülről lefelé haladva, váltakozva hajtsuk a töltelékre a tésztát, mint egy fonatot.
Ha befontuk akkor kenjük be felvert tojással és szórjuk meg egy kevés kristálycukorral.
Nagyobb darabokra vágott dióval koronázzuk meg művünket.
Alufóliával tegyük a sütőlapra, így a kifolyó lekvárt nem kell majd vakarnunk.
Süssük szép pirosra.