- 1 kg csirkeszárny
- 2-3 ek. olívaolaj
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 ek. darált pritamin paprika
- 1 ek. édes chili
- 2-3 ek. méz
- só
- őrölt bors
- chilis fűszerkeverék
Elkészítés:
Előkészítjük az összes fűszert.
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk és megszárítjuk.
Ehhez az ételhez a legjobb, ha a szárnyak kis húsos, combos végét használjuk fel.
Érdemes csak ilyen szárnydarabokat vásárolni, ma már sok helyen árulnak így előkészített húst.
Ha nem kapunk, akkor az egész szárnyakról vágjuk le a vastagabb részeket, a megmaradt részeket felhasználhatjuk leves, ragu készítésénél.
A szárnyakat besózzuk és megszórjuk borssal.
Az olívaolajba beletesszük a paprikákat, zúzott fokhagymát, sót, a citrom és a narancs reszelt héját, a csípős fűszerkeveréket és a mézet is.
Összekeverjük a szárnyakat a páccal és legalább fél órára a hűtőbe tesszük.
Majd egy tepsibe tesszük a fűszeres húst, öntünk alá egy pohárka vizet és sütőben először lefedve, majd fedő nélkül, 180 C fokon szép pirosra sütjük.