2014. november 23., vasárnap

Narancsos, mézes, csípős csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. darált pritamin paprika
  • 1 ek. édes chili
  • 2-3 ek. méz
  • őrölt bors
  • chilis fűszerkeverék



Elkészítés:



Előkészítjük az összes fűszert.


A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk és megszárítjuk.

Ehhez az ételhez a legjobb, ha a szárnyak kis húsos, combos végét használjuk fel.
Érdemes csak ilyen szárnydarabokat vásárolni, ma már sok helyen árulnak így előkészített húst.

Ha nem kapunk, akkor az egész szárnyakról vágjuk le a vastagabb részeket, a megmaradt részeket felhasználhatjuk leves, ragu készítésénél.


A szárnyakat besózzuk és megszórjuk borssal.

Az olívaolajba beletesszük a paprikákat, zúzott fokhagymát, sót, a citrom és a narancs reszelt héját, a csípős fűszerkeveréket és a mézet is.


Összekeverjük a szárnyakat a páccal és legalább fél órára a hűtőbe tesszük.


Majd egy tepsibe tesszük a fűszeres húst, öntünk alá egy pohárka vizet és sütőben először lefedve, majd fedő nélkül, 180 C fokon szép pirosra sütjük.